Dr Dorette Corbey is een van de initiatiefnemers van de oprichting van de Federatie Bio-economie Nederland. Ze is vanaf 2012 voorzitter van het bestuur van de Nederlandse Emissieautoriteit.

Van 2009 tot 2016 was Dorette Corbey directeur van de Adviesraad voor Wetenschap, Technologie & Innovatie en voorzitter van de Commissie Duurzaamheidsvraagstukken Biomassa (zie www.corbey.nl). Van 1999 tot 2009 was Corbey lid van het Europees Parlement voor de PvdA. Ze was woordvoerder voor milieu, industrie, onderzoek & innovatie, gezondheid, voedsel en visserij. Als Europarlementariër was ze nauw betrokken bij de totstandkoming van o.a. de richtlijn hernieuwbare energie, de ETS-richtlijn en de verpakkingsrichtlijn.

Dorette Corbey begon haar loopbaan als verpleegkundige. Ze studeerde daarna Sociale Geografie, was werkzaam bij het Instituut Clingendael en promoveerde aan de Rijksuniversiteit Leiden op een proefschrift over de dynamiek van Europese integratie. Van 1993 tot 1999 werkte ze voor FNV Bouw.