Centre for Biobased Economy sluit zich aan

13 juli 2017

Centre for Biobased Economy sluit zich aan bij de Federatie

 

De Federatie Bio-economie is nu twee weken online. Na de vijf early birds die zich al voor de ondertekening van de statuten hadden aangemeld konden we ruim tien bedrijven/organisaties verwelkomen. Onder andere het Centre of Biobased Economy (CBBE), een samenwerkingsverband dat bestaat Wageningen University Research, de Has Hogeschool, Aeres Hogeschool, InHolland, Van Hall Larenstein, Avans, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de Hogeschool Zeeland. Zie www.cbbe.nl.

Roel Bol, een van de oprichters van de Federatie Bio-economie Nederland: “Ik ben blij met de betrokkenheid van het Centre for Biobased Economy. De hogescholen zijn uitstekend toegerust om praktisch en toegepast onderzoek te doen. Dat is hard nodig, want er is veel te doen. Doorontwikkeling van techniek, maar ook markten creëren voor biobased producten. Daar is praktijkgericht onderzoek voor nodig. Technisch maar ook bijvoorbeeld sociaal-psychologisch gedragsonderzoek. De Federatie heeft de scholen veel te bieden: we zetten gezamenlijk de bio-economie stevig op de kaart! En we hebben een breed netwerk van bedrijven die onderzoeksvragen hebben en toegang willen tot jonge enthousiaste mensen met up-to-date kennis. We zijn daarnaast bezig met een studentenplatform, ik heb veel contacten met studenten. Daar zie ik veel toekomst in!”.

Volgens Gerlinde van Vilsteren van het CBBE is meer aandacht voor de bio-economie hard nodig. De Federatie Bio-economie Nederland kan bijdragen aan het maatschappelijk debat en de overheid voorzien van nuttige en breed gedragen adviezen. Het is duidelijk dat we moeten investeren in kennis, onderwijs en onderzoek. Voor het Centre for Biobased Economy en zeker ook voor de afzonderlijke hogescholen is het nuttig om ook via de Federatie aansluiting te hebben bij de meest actuele thema’s en vraagstukken, aldus van Vilsteren.