Succesvolle jaarlijkse Siñal beurs voor de bio-economie

5 december 2019

Frankrijk zet actief in op de ontwikkeling van de bio-economie. Dit gebeurt op basis van bestaande infrastructuur in onderzoek en in de agro-industrie: op meerdere plaatsen zijn centra voor onderzoek en ontwikkeling opgezet waar veel activiteiten samenkomen.

Onlangs vond de jaarlijkse Siñal beurs voor de bio-economie plaats in Châlons-en-Champagne, met als thema biobased bouwen. Nederland was nadrukkelijk aanwezig op deze beurs en werd onder andere vertegenwoordigd door de Nederlandse ambassade uit Parijs. Enthousiaste medewerkers van de ambassade informeerden bezoekers over de ontwikkeling van biobased bouwen in Nederland. Advies- en ontwikkelingsbedrijf Agrodome had hiervoor een fraaie collectie met demonstratiemateriaal ter beschikking gesteld waarin werd uitgelegd waar Nederlandse bedrijven zich mee onderscheiden.

Tot onze vreugde waren er veel positieve reacties en er zijn plannen gemaakt voor verdere uitwisseling tussen beide landen. De Federatie Bio-economie Nederland is blij dat ze een rol kon spelen in de totstandkoming van dit initiatief. Namens de Federatie hield Hans Langeveld een presentatie over de ontwikkeling van de bio-economie in Nederland en daarbuiten.

Bekijk hier de dia’s van de presentatie van Hans Langeveld